Vi har testat vilka kängor som är bäst i test utifrån skyddsklass, material och design. Se hela testet och kolla in vinnarna här nedanför!
Vi har testat arbetskängor i prisklassen 2000–3000 kronor och valt ut de modeller som lever upp till de höga kraven på skydd enligt EN ISO 20345. För att utse de bästa arbetskängorna har vi inte bara tittat på skyddsfunktioner, utan också undersökt ergonomi, design och användarvänlighet.
En hög, mångsidig arbetskänga i slitstarkt material som erbjuder ett brett skydd
Vattentät och antistatisk halvhög arbetskänga med tå- och spiktrampskydd
Halvkänga i snyggt utförande med bra skydd och smart snörning
En robust arbetskänga med högt skaft och både tå- och spikskydd i metall. Det sköna, varma fodret håller fötterna varma i alla förhållanden och dess slitstarka material i PU, gummi och skinn bidrar till en lång livslängd. Diskret design i svart med stilrena detaljer som smälter in bra med alla typer av arbetskläder. Med både blixtlås och snörning är detta en mångsidig känga som erbjuder ett brett skydd – vilket gör att vi korar dessa kängor bäst i test!
Finns i storlekarna 35–50
Denna halvhöga arbetskänga erbjuder ett robust skydd i S3-klass, med både tåhätta och spiktrampskydd av metall. Utöver detta är den också antistatisk och vattentät, vilket är ett stort plus för arbete i varierande miljöer. Avskalad design i mörka färger och röda detaljer.
Finns i storlekarna 36–47
Halvhög arbetskänga som tack vare den innovativa snörmekanismen är mycket enkla att ta av och på. Erbjuder ett robust skydd med tåhätta i aluminium och sula i två skikt med spiktrampskydd av stål. Trevlig design med snygga detaljer i olika färger och struktur.
Finns i storlekarna 36–47
Kängans egenskaper behöver matcha ditt behov under arbetsdagen, oavsett om du jobbar i krävande utomhusmiljöer eller kalla lagerlokaler. Fundera över faktorer som höjd, snörning, material och skyddsfunktioner innan du väljer arbetskängor. Kan långa snören utgöra en risk, och behövs en stålhätta av metall? Jobbar du ofta utomhus behöver du kanske ett par höga kängor, medan det räcker med en halvhög modell om du jobbar inne.
Du behöver en skyddsklass som möter riskerna i din arbetsmiljö och ger en utökad säkerhet:
Enligt Arbetet.se har du rätt att få skyddsskor av din arbetsgivare om ditt arbete sker i en miljö där det finns risk för halka, spikar eller andra risker. Huruvida just din arbetsgivare betalar dina kängor eller inte är något som din arbetsgivare måste svara på. Enligt Skatteverket är det en förmån att få arbetskläder eller skyddskläder av sin arbetsgivare, som inte behöver beskattas.